Home Berita Islam Terbaru Mengapa Syiah Sebat Diri Di Hari Asyura?

Mengapa Syiah Sebat Diri Di Hari Asyura?

244
0
Syiah

Disorientasi satu ritual syiah Yaitu menjalankan tathbir, melukai diri sendiri di hari asyura. Sebahagian besarnya berbentuk aktiviti sebat diri memakai rantai besi atau pedang berantai.

Mengapa mereka berbuat demikian? Benarkah sekadar bentuk duka cita atas kematian Husein? Ternyata bukan. Mungkin Syiah mendakwa demikian, akan tetapi Buya Yahya mempunyai Elaborasi yang lebih dahsyat.

Pengasuh Forum Pengembangan Dakwah Al Bahjah Cirebon itu mendedahkan bahawa hal itu sebenarnya Yaitu azab atas tindakan keji mereka telah menuduh Ummul Mukminin Aisyah radhiyallahu ‘anha Bagaikan pelacur.

“Kumpulan Itu (Syiah, red) biasanya mencaci maki Siti Aisyah. Subhanallah. Siti Aisyah dibilang pelacur. Dan Allah Maha Adil. Allah Maha Adil. Seandainya di di undang-undang Islam, cuba. Di di undang-undang Islam, bila ada orang Menyebut / menuduh orang lain berzina, maka disebat 80 kali. Yang sebat Yaitu hakim. Seandainya kalian berkata, e kita zina, ngadukan ke mahkamah “Pak Hakim, saya dituduh orang ini berzina” disebat orang ini 80 kali, menuduh orang lain berzina. Disebat. “Terang ulama kondang Itu.

“Yang dituduh siapa? Siti Aisyah. Tapi Allah Maha Adil, mahkamah mereka tak sebatan akan tetapi mereka punya keyakinan setiap tahun mencambuk diri hingga berdarah-darah. Dan itu setiap tahun, rumah sakit mereka penuh dengan orang-orang sakit dan bahkan mati kerana korban sebat diri hingga berdarah. Itu hukuman kerana Anemia ajar dengan Ummul Mukminin Aisyah radhiyallahu ‘anha, “tambahnya.

Berikut ini video penuh Elaborasi Buya Yahya:

Loading...

Mengapa Syiah Sebat Diri Di Hari Asyura?

Facebook Comments
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here