Home Berita Islam Terbaru Asal-usul keturunan Dajjal

Asal-usul keturunan Dajjal

149
0
Hipotesis
“Dajjal Yaitu Dari Suku Ashkenazi”
Di atas Yaitu pernyataan teori saya mengenai asal usul Dajjal. Hipotesis ini dilakukan dengan cara ringkas sahaja melalui maklumat-maklumat dari buku, jurnal dan internet. Di bawah ini saya ingin jelaskan mengapa saya beranggapan Dajjal berasal dari suku Ashkenazi.
Apa itu Ashkenazi?
Ashkenazi ialah nama suku (tribe) dari Disorientasi satu cabang dari bangsa Yahudi. Manakala Yahudi itu pula ialah berasal dari suku bangsa sebelah Siti Sarah iaitu isteri Nabi Ibrahim a.s. Semua anak keturunan dari perut Siti Sarah Yaitu digelar Bani Israel.
Bani Israel ialah gelaran kepada Nabi Yaakob a.s. yang mana semua keturunannya bermula dari Nabi Daud, Nabi Sulaiman sehinggalah Nabi Musa dan Nabi Isa Yaitu berketurunan Yahudi  yang digelar Bani Israel.
Populasi Suku Ashkenazi?
Populasi terbanyak Yaitu di Amerika Syarikat dimana dianggarkan seramai 5-6 juta orang menetap di sana. Diikuti pula oleh negara Israel, dianggarkan seramai 3-4 juta orang menetap di Israel.
Adakah Dajjal berketurunan Yahudi?
Etos peribadi saya ialah YA.
Tiada hadith Eksklusif Menyebut Dajjal dari keturunan Yahudi. Saya berpegang kepada atas 2 fakta sahih di bawah:
# 1 (Pertama) – Berdasarkan riwayat Ahmad dan Muslim dari Anas.
“Dajjal akan diikuti oleh 70,000 orang Yahudi Isfahan yang memakai toga.”
=>> Orang-orang Yahudi mempunyai sifat semulajadi iaitu hanya mempercayai orang sebangsa dengan mereka. Ini dikarenakan semenjak Masa Nabi Ibrahim lagi umat Yahudi berpegang bahawa mereka Yaitu bangsa yang dipilih oleh Allah.
=>> Yahudi Isfahan mengikut arahan Dajjal kerana mereka tahu pemimpin mereka Yaitu berbangsa Yahudi seperti mereka.
# 2 (Kedua) – Berdasarkan realiti Global hari ini yang dikuasai golongan Yahudi.
Saya telah menerangkan di artikel-artikel sebelum ini betapa Yahudi sejak 300 tahun Dulu telah pun menguasai Global dari pelbagai aspek seperti:
  • Politik Antarabangsa
  • Ekonomi Global
  • Hiburan dan Perfileman
Di atas dua fakta di atas saya amat berkeyainan Dajjal berketurunan Yahudi. Cuma di artikel ini saya ingin mengkhusus akan suku-suku Yahudi itu.
# 3 (Ketiga) – Berdasarkan pendapat Janet Moser 
Janet Moser seorang pengkaji konspirasi Yahudi berpendapat bahawa Dajjal (AntiChrist) Yaitu dari bangsa Yahudi.
di artikelnya yang bertajuk “THE EARLY JEWISH & CHRISTIAN VIEW OF THE IDENTITY OF THE ANTICHRIST”, Moser mengambil fakta dari kitab Injil di bab 11 (Daniel) ayat ke-37, yang berbunyi:
“Neither shall he regard the God of his fathers . . .nor regard any god: for he shall magnify himself above all.”
P/S: Serupa ada ayat-ayat dari Injil benar atau tak bukanlah tugas kita, ia Yaitu tugas cendekiawan-cendekiawan Islam untuk memperbetulkannya, misalnya Syeikh Ahmed Deedat, Syeikh Dr. Zakir Naik, Adnan Oktar, Muhammad Isa Dawud dan lain-lain. Namun apa yang hendak ditegaskan di sini ialah umat Kristian sendiri mempercayai bahawa Dajjal itu Yaitu berketurunan Yahudi.
Cuma yang boleh kita perhalusi ialah dari suku manakah Dajjal itu berasal kerana Yahudi mempunyai pelbagai cabang suku antaranya ialah:
  • Mizrahi
  • Khazar
  • Sephardi
  • Askhenazi
  • Samaritan
sumber http://ibnuyaacob.com.my/

Asal-usul keturunan Dajjal

Facebook Comments
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here