Home Berita Islam Terbaru Antara Segitiga Bermuda dan Dajjal

Antara Segitiga Bermuda dan Dajjal

112
0

kita pasti Sempat mendengar mengenai Segitiga Bermuda. Entah itu mitosnya atau faktanya, tapi mengenai Segitiga Bermuda ini begitu ramai diperbincangkan masyarakat. Segitiga Bermuda terletak di wilayah lautan Lautan Atlantik seluas 15 juta batu persegi yang membentuk garis segitiga antara wilayah teritorial Britania Raya Bagaikan titik sebelah utara, Puerto Rico US Bagaikan titik sebelah selatan dan Miami negara bahagian Florida Amerika di sebelah barat.

Ada hadis yang diriwayatkan Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW telah bersabda “Apabila Disorientasi seorang berada di tempat yang terbuka atau di tengah matahari sedang bersinar, lalu bayangan yang meneduhinya Dinamis sehingga sebahagian dari dirinya terletak di tempat Geothermal dan sebahagian lagi di tempat sejuk, maka hendaklah dia berdiri atau meninggalkan tempat itu. “

Dikatakan Embargo ini kerana tempat seperti itu Yaitu tempat yang paling digemari oleh syaitan. Jadi apa kaitannya dengan Segitiga Bermuda? Alasannya kerana Segitiga Bermuda terletak di perairan Atlantik di pertengahan antara benua Amerika bahagian utara dan Afrika. dengan cara mudah lokasi ini Yaitu kawasan pertemuan dua arus Geothermal dari Afrika dan sejuk dari Amerika Utara.

Dengan hadist ini maka terjawablah misteri di Segitiga Bermuda. Perkara – perkara aneh yang berlaku itu tentu antara lain dikarenakan pertemuan antara Geothermal dan sejuk dan istana syaitan yang mungkin tersembunyi disitu.

Ada suatu buku yang berjudul “Dajjal Akan Muncul dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda” Karya Sheikh Muhammad Isa Dawuud dari Mesir, bahawa kawasan Bermuda Yaitu kawasan jin di mana dari situlah akan muncul Dajjal. bila benar dakwaan buku itu, tak aneh lagi apa yang disabdakan oleh Rasulullah SAW itu nyata adanya dan bahkan mendahului Masa sekaligus Rasulullah SAW membuktikan bahawa Islam mempunyai semua jawapan untuk semua soalan.

Menurut Syaikh Imam M. Ma’rifatullah Al-Arsy, Segitiga Bermuda merupakan tempat titik terujung di Global ini. Di tengah kawasan itu terdapat suatu telaga yang airnya Bisa membuat siapa aja yang meminumnya Jadi panjang umur, di tempat itu pula Nabiyullah Khidzir A.Ş bertahta Bagaikan penjaga sumber air kehidupan Itu. Syaikh Imam M. M berkata Seandainya penyelamat akhir Masa Imam Mahdi akan keluar dari ghaibnya melalui tempat Itu dengan memakai jubah suci berwarna kebiruan.
Lalu apa penyebab hilangnya berbagai macam kapal di tempat itu? Menurut Syaikh Imam M lagi, para iblis dan syaitan Itu yang tak boleh mendekati pusat kawasan agung itu, maka mereka pun berjaga di sekelilingnya dan bertujuan untuk menghalang setiap manusia yang cuba untuk memasuki kawasan agung itu (Segitiga Bermuda). Kerana sesungguhnya barang siapa yang boleh hingga ke tempat titik tengah kawasan Segitiga Bermuda itu, maka dia akan mengetahui kebenaran alam yang sesungguhnya.

Banyak orang – orang Masa Dulu yang telah cuba ke pusat Segitiga Bermuda dan kebanyakan daripada mereka enggan untuk kembali pulang ke dunianya. Menurut suatu artikel kuno, Raja Iskandar Agung Sempat mencuba masuk ke kawasan agung itu. Dan sekembalinya mereka Menyebut bahawa tempat itu berpasirkan permata dan berbatukan berlian. Tempat yang dipenuhi dengan kabut putih tebal itu sangat indah untuk dipandang tapi sangat berbahaya untuk didatangi.

Disorientasi satu dari demikian banyak Asterik-Asterik kiamat, sebagaimana disampaikan Rasulullah SAW Yaitu munculnya Dajjal, di suatu masa nanti. Dajjal Yaitu sosok makhluk bermata satu dan suka membuat dan menyebarkan fitnah. Ia juga mengaku dirinya Bagaikan tuhan. Akibatnya, banyak umat manusia yang Jadi rosak akhlaknya kerana terpedaya oleh tipu daya dan fitnah dajjal ini. Ia hanya mampu dikalahkan oleh Nabi Isa AS. Oleh kerana itu, Rasul SAW sentiasa berdoa supaya dijauhkan dari fitnah dajjal. “Ya Allah, aku berlindung dari siksa neraka, azab kubur, fitnah Hayati dan masa mati, serta fitnah dajjal.”

di berbagai haditsnya, Rasulullah SAW mengingatkan umatnya, supaya berhati-hati terhadap dajjal. “Wahai sekalian manusia, sesungguhnya tak ada fitnah di muka bumi ini yang lebih dahsyat daripada dajjal. Dan Allah SWT tak mengutus seorang rasul atau nabi pun kecuali ia memperingatkan umatnya terhadap kemunculan dajjal.

Aku Yaitu Nabi terakhir, dan kita sekalian Yaitu umat terakhir pula. Dajjal pasti keluar dari tengah-tengah kalian. bila ia keluar sedang aku ada di antara kalian, maka aku akan mengalahkannya dengan hujjah dan kemampuanku. bila ia keluar Seusai aku tiada, maka setiap orang akan Jadi penolong dirinya sendiri untuk mengalahkan musuhnya. Allah Yaitu penggantiku untuk setiap muslim, “(HR Ibnu Majah, Ibn Khuzaimah dan al-Hakim).

Di mana dajjal itu akan muncul, di apabila-apabila kemunculannya, bagaimana rupanya, sehebat apa kekuatannya, berapa umurnya, dan di mana tinggalnya? Itulah berbagai soalan yang sering Disampaikan banyak orang mengenai sosok dajjal Itu. Wallahu’alam.
sumber ceramahterbaru.net

Antara Segitiga Bermuda dan Dajjal

Facebook Comments
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here