Home Berita Islam Terbaru 7 Pintu Madinah

7 Pintu Madinah

152
0

Diriwayatkan di di sahih Bukhari saat di Madinah Al Munawwarah, Rasulullah Saw bersabda “kelak di akhir Masa akan munjul Dajjal yang akan terus menyerang semua pihak dan semua tempat hingga ia di Madinah Al Munawwah dan Dajjal tak Bisa masuk ke Madinah Al Munawwarah.

hingga disini Rasul Saw berkata, “Maka akan berguncang Madinah dengan 3 kali gempa bumi.”

Madinah tak Sempat gempa, sepanjang Rasul Saw masuk ke Madinah Al Munawwarah di hari hijrah hingga akhir Masa Madinah tak Sempat gempa terkecuali di masa itu, apabila datangnya Dajjal ke depan Madinah Al Munawwarah.
Di di itu Madinah gempa dengan 3 kali goncangan, maka keluarlah semua orang kafir dan munafik.

Maka berkata Imam Ibn Hajar di di kitabnya Fathul Baari bi Syarah Shahih Bukhari bahawa di di itu semua Rasul Menyebut munafik, fasiq, kafir, semua keluar dari Madinah kecuali orang – orang mukhlisin, orang – orang yang mencintai Rasul Saw tak berganjak dari Madinah Al Munawwarah .

Sebagaimana kita ketahui, hingga di ini banyak orang musyrik, fasiq, ada di Madinah dan mereka akan keluar di di gegaran 3 kali sehingga mereka keluar diikuti Dajjal, Perkataan Sang Nabi Saw dan disaat itulah Rasul Saw berkata, “Itu Dajjal bawa pasukannya mengepung Madinah Al Munawwarah “.

Imam Ibn Hajar menukil Disorientasi satu hadits di kitabnya Fathul Baari bi Syarah Shahih Bukhari dengan sanad yang sahih bahawa Rasul Saw jelaskan Dajjal berkata, “Itu masjid Muhammad, itu masjid Nabawiy yang wajib kita kuasai”. Itu masjid Muhammad, dari kejauhan Dajjal sudah menunjuknya, kubah hijau masjidnya Rasul Saw telah dilantik oleh Dajjal dan berkata “itu masjid Muhammad itu masjid Muhammad, kita wajib hingga ke sana”.

Lantas Rasul Saw bersabda sebagaimana riwayat Shahih Bukhari di di itu Madinah mempunyai 7 pintu, lalu siapa yang memberi beliau pengetahuan Madinah akan modern seperti sekarang ini hingga ada 7 pintu. Beliau berkata 7 pintu Madinah Al Munawwar dan disetiap pintunya dijaga oleh 2 malaikat sehingga Dajjal tak Bisa masuk ke dalamnya.

Kita boleh lihat bagaimana keberkatan bekas tempat injakan Sayyidina Muhammad Saw Jadi benteng terkuat yang tak boleh ditembusi oleh Dajjal. Demikian muslimin Dajjal yang demikian kekuatannya boleh berbuat apa aja menurunkan hujan, membawa kemiskinan, membawa Harta dan menguasai seluruh permukaan bumi, namun ia terbentur di Makkah, Madinah dan Masjid Al Aqsa.

Ketiga tempat ini tak boleh disentuh oleh Dajjal, Dajjal tak boleh masuk ke Masjidil Haram, tak boleh masuk ke Masjidil Al Aqsa dan tak boleh masuk ke Madinah Al Munawwarah. Tempat – tempat bekas injakan kaki Muhammad Rasulullah Saw.

Maka tempat lahir beliau di Madinah, tempat wafat Masjid Al Haram, tempat beliau mihrab Masjid Al Aqso. Seandainya seandainya bumibekas bertapak beliau seperti ini, bagaimana Heroisme yang mencintai Sayyidina Muhammad, umat Muhammad Saw. Allahu alam bishawwab.

sumber ceramahterbaru.net

7 Pintu Madinah

Facebook Comments
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here