Home Berita Islam Terbaru 3 Asterik Kiamat Besar Ini Sudah Nampak di Muka Bumi

3 Asterik Kiamat Besar Ini Sudah Nampak di Muka Bumi

108
0

BANYAK hadis yang jelaskan mengenai Asterik-Asterik kiamat besar, dan di ini semua hadis Itu terbukti adanya. Mantan Mufti Mesir Dr. Ali Gomaa di suatu acara televisyen menyatakan bahawa ada tiga petanda bermulanya kiamat besar, dan semua petanda itu sekarang sudah tampak dan terjadi.

Ali Gomaa berkata bahawa petanda pertama ialah kekeringan di daerah Nakhl Baisan di Syam (Palestin) yang diduduki Israel, petanda kedua ialah asid Tasik Tiberias.

Menurut Gomaa, Tasik Tiberias telah surut hingga batas yang mengancam kaum Zionis Israel dengan Bala “kehausan” sehingga mereka berusaha masuk ke wilayah Lebanon selatan untuk membuat waduk dari air Sungai Litani yang terletak di Lembah Bekaa, Lebanon selatan.

Padahal petanda ketiga, lanjut Gomaa, ialah surutnya mata air Zaghar yang terletak di suatu kampung di dekat Bahari Mati di Jordan. Menurut Gomaa, mata air itu sekarang sudah menyurut.

Mengenai pelbagai terjadinya kiamat kecil, mantan mufti Mesir ini juga Menyebut bahawa semua petanda itu berkenaan dengan merebaknya mafsadat atau kerosakan di muka bumi, yakni sesuatu yang buruk dan bejat namun diterima dan di anggap Bagaikan sesuatu yang lumrah di tengah umat manusia.

sumber ceramahterbaru.net

3 Asterik Kiamat Besar Ini Sudah Nampak di Muka Bumi

Facebook Comments
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here